Pieaugušo apkalpošanas nodaļa: 20236342, 64122879
Bērnu apkalpošanas nodaļa:
25668580, 64122605
Administrācija: 64123644

Raunas iela 1
Cēsis, Cēsu novads
LV-4101 Skatīt karti

 
Darba laiks
P. 10.00–18.00
O. 10.00–18.00
T. 10.00–18.00
C. 10.00–18.00
P. 10.00–18.00
S. 10.00–15.00
Sv. slēgts
notice Lasītāj – parādniek!
Aicinām atnest atpakaļ uz bibliotēku termiņā nenodotās grāmatas! Kavējuma nauda par tām netiks prasīta. Izsniegtos bibliotēkas izdevumus jebkurā diennakts laikā ir iespēja atstāt arī grāmatu nodošanas kastē pie mazajiem ieejas vārtiem.
thumbnail
Apgāds Zvaigzne ABC izsludina jau piekto "Lasīšanas stafeti" jaunajiem grāmatu lasītājiem! Atsaucoties uz dalībnieku ieteikumiem, šogad ir ieviestas izmaiņas "Lasīšanas stafetes" piedalīšanās noteikumos, tāpēc interesentus aicinām rūpīgi iepazīties ar tiem.
 
REĢISTRĒJIES
Dalībnieka vecāki (persona, kurai ir vecāka atbildība pār bērnu) Zvaigzne ABC mājaslapas sadaļā Lasīšanas stafete 2019 aizpilda pieteikuma anketu.

LASI Apgāda Zvaigzne ABC grāmatas no piedāvātā grāmatu saraksta atbilstoši savām interesēm! Grāmatu saraksts bērniem ir sadalīts 4 kategorijās: klasika, latviešu autoru darbi, ārzemju autoru darbi un sērijizdevuma darbi. Lai piedalītos konkursā, obligāti ir jāizlasa vismaz 1 grāmata no katras kategorijas.
 
  • Lai pretendētu uz mazāko naudas summu – 20 eiro , ir jāizlasa vismaz 4 grāmatas. Viena no katras kategorijas – klasika, latviešu autora darbs, sērijizdevums un ārzemju autora darbs. Katrā vecuma grupā tiks piešķirtas 3 balvas.
  • Lai pretendētu uz nākamo naudas summu – 50 eiro , ir jāizlasa vismaz 8 grāmatas. Vismaz viena grāmata no katras kategorijas – klasika, latviešu autora darbs, sērijizdevums un ārzemju autora darbs  un pārējās pēc izvēles no dotā grāmatu piedāvājuma. Katrā vecuma grupā tiks piešķirtas 3 balvas.
  • Lai pretendētu uz nākamo naudas summu – 70 eiro , ir jāizlasa vismaz 12 grāmatas. Vismaz viena grāmata no katras kategorijas – klasika, latviešu autora darbs, sērijizdevums un ārzemju autora darbs  un pārējās pēc izvēles no dotā grāmatu piedāvājuma. Katrā vecuma grupā tiks piešķirtas 3 balvas.
  • Lai pretendētu uz lielāko naudas summu – 100 eiro , ir jāizlasa vismaz 16 grāmatas. Vismaz viena grāmata no katras kategorijas – klasika, latviešu autora darbs, sērijizdevums un ārzemju autora darbs – un pārējās pēc izvēles no dotā grāmatu piedāvājuma. Katrā vecuma grupā tiks piešķirtas 3 balvas, un viens dalībnieks no katras grupas, kura atsauksmes tiks novērtētas visaugstāk, papildus 100 eiro naudas balvai saņems kruīza ceļojumu no Tallink.
  • Grāmatu sarakstā Dalībnieku vecākiem ir apkopoti jaunākie latviešu autoru darbi. Dalībnieku vecāku grupā tiks apbalvoti 5 dalībnieki, kuri balvā saņems Apgāda Zvaigzne ABC dāvanu karti 30 eiro vērtībā.
DALIES AR VIEDOKLI par katru izlasīto grāmatu. Aprakstu par grāmatu ieteicams veidot, atbildot uz 3 jautājumiem: kas man grāmatā patika vai nepatika un pamatot to; kāpēc tu to vēlies/nevēlies ieteikt citiem; vai grāmatas vāks ir atbilstošs saturam/vai tas ir piesaistošs.
 
Grāmatas aprakstu var iesniegt rakstiski vai video formātā. Apraksts nevar būt garāks par 2000 rakstu zīmēm, savukārt video nedrīkst pārsniegt 1 minūti.

Aprakstus par grāmatām pievieno Zvaigzne ABC mājaslapā www.zvaigzne.lv savā profilā.

Aprakstus par grāmatām var iesniegt dažādos formātos:
a) teksta apraksts;
b) teksta apraksts ar bildi (jpg formāts);
c) teksta apraksts ar video (youtube.com);
d) tikai video (youtube.com).
 
Reizi 12 dienās lapas administrators apstiprinās iesūtītos grāmatu aprakstus, tātad publiski tie kļūs redzami 2448 stundu laikā no iesūtīšanas brīža.

Grupā 13–16 gadi aprakstus, bildes un video var ievietot arī savā Instagram profilā, pievienojot mirkļbirkas: #LasīšanasStafete2019, #zvaigzneabc.
 
Iesūtītos aprakstus par grāmatām Zvaigzne ABC pārpublicēs arī savos sociālo tīklu profilos.
 
Konkursa norises laiks: 13. maijs21. jūlijs.
 
Darbi tiks vērtēti 4 grupās:
7–9 gadi;
10–12 gadi;
13–16 gadi;
dalībnieku vecāki.

Grāmatu saraksts publicēts vietnē www.zvaigzne.lv, un tas tiek papildināts ar jaunākajām grāmatām.

Konkursa rezultāti tiks paziņoti noslēguma pasākumā augusta vidū (datums tiks precizēts), kā arī publicēti apgāda Zvaigzne ABC mājaslapā www.zvaigzne.lv.
 
Plašāka informācija par "Lasīšanas stafetes" nosacījumiem (darbu vērtēšanu, žūrijas sastāvu, balvām, personas datu apstrādi u.c.) lasāma apgāda Zvaigzene ABC mājaslapā.