Pieaugušo apkalpošanas nodaļa: 20236342, 64122879
Bērnu apkalpošanas nodaļa:
25668580, 64122605
Administrācija: 64123644

Raunas iela 1
Cēsis, Cēsu novads
LV-4101 Skatīt karti

 
Darba laiks
P. 10.00–18.00
O. 10.00–18.00
T. 10.00–18.00
C. 10.00–18.00
P. 10.00–18.00
S. 10.00–15.00
Sv. slēgts
notice Lasītāj – parādniek!
Aicinām atnest atpakaļ uz bibliotēku termiņā nenodotās grāmatas! Kavējuma nauda par tām netiks prasīta. Izsniegtos bibliotēkas izdevumus jebkurā diennakts laikā ir iespēja atstāt arī grāmatu nodošanas kastē pie mazajiem ieejas vārtiem.
thumbnail
10. maijā Cēsu Centrālās bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā pulcējās 18 Cēsu novada 5. klašu skolēni un viņu atbalstītāji – pedagogi un skolu bibliotekāri, lai cīnītos par Nacionālās skaļās lasīšanas sacensības reģionālā čempiona titulu.
 
Sacensības mērķis ir pilnveidot bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedēt bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicināt lasītprieku. Šogad reģionālajā finālā tika pārstāvētas deviņas skolas: Cēsu Pilsētas vidusskola, Cēsu 1. pamatskola, Cēsu pilsētas Pastariņa sākumskola, Cēsu Bērzaines pamatskolas – attīstības centrs, Priekuļu vidusskola, Nītaures mūzikas un mākslas pamatskola, Jaunpiebalgas vidusskola, Liepas pamatskola un Vecpiebalgas vidusskola.
 
 
Konkursa reģionālie finālisti
 
Konkursa dalībniekus vērtēja žūrijas komisija: Cēsu Valsts ģimnāzijas bibliotekāre Sarmīte Balabāne, laikraksta Vidzemes novadiem "Druva" žurnāliste, grāmatas "Mazā cēsnieka stāsti" līdzautore, Dr. Klauns Iveta Rozentāle un bijusī skolotāja, sociālā rehabilitētāja, Cēsu Neredzīgo biedrības pārstāve un aktīva audio grāmatu lietotāja Inga Kravale.
 
Šogad skaļās lasīšanas uzvaras laurus plūca Evelīna Lāce no Cēsu 1. pamatskolas 5. b klases, kura klausītājus aizrāva ar pārliecinošu fragmenta lasījumu no Dzintara Tilaka grāmatas "Papus Tru". Konkursā tika nominēti arī divi dalītās 2/3 vietas ieguvēji: Gustavs Krafte no Cēsu 1. pamatskolas 5. a klases un Klinta Krastiņa no Cēsu pilsētas Pastariņa sākumskolas 5. b klases.
 
 
Sacensības regionālā čempione Evelīna Lāce un
Cēsu 1. pamatskolas bibliotekāre Ineta Malojlo
 
Tas nozīmē, ka 30. septembrī Evelīnas ceļš vedīs uz Latvijas Nacionālo bibliotēku, kur septīto gadu pēc kārtas norisināsies valsts mēroga skaļās lasīšanas sacensības fināls. Tajā reģionālā čempione pārstāvēs Cēsu novadu.
 
Atgādinām, ka 2022. gadā par skaļās lasīšanas reģionālo čempioni kļuva Marta Jundze no Jaunpiebalgas vidusskolas, kura valsts mēroga finālā sasniedza goda pjedestālu, iegūdama augsto 3. vietu.
 
Šogad atbalstīsim Evelīnu. Lai viņas lasītprasme pārsteidz lielā fināla žūrijas komisiju un lai izdodas gūt lieliskus panākumus! 
 
 
Sacensības regionālā čempione Evelīna Lāce un
Cēsu Centrālās bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļas vadītāja
Lāsma Vasmane-Mašina
 
"Esmu ļoti gandarīta par lielo dalībnieku atsaucību un skolu ieinteresētību šajā programmā. Prieks, ka skolotāji un bibliotekāri sniedz nozīmīgu ieguldījumu bērnu lasītveicināšanā, rīkojot skaļās lasīšanas konkursus arī skolu mērogā. Šogad bija izteikti jūtams, ka skolēni ir nopietni gatavojušies, un katra uzstāšanās bija baudāma un uzmanību saistoša," teic Cēsu Centrālās bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļas vadītāja Lāsma Vasmane-Mašina, kura ir Nacionālās skaļās lasīšanas sacensības Cēsu reģionālā kuratore.