Pieaugušo apkalpošanas nodaļa: 20236342, 64122879
Bērnu apkalpošanas nodaļa:
25668580, 64122605
Administrācija: 64123644

Raunas iela 1
Cēsis, Cēsu novads
LV-4101 Skatīt karti

 
Darba laiks
P. 10.00–18.00
O. 10.00–18.00
T. 10.00–18.00
C. 10.00–18.00
P. 10.00–18.00
S. 10.00–15.00
Sv. slēgts
notice Lasītāj – parādniek!
Aicinām atnest atpakaļ uz bibliotēku termiņā nenodotās grāmatas! Kavējuma nauda par tām netiks prasīta. Izsniegtos bibliotēkas izdevumus jebkurā diennakts laikā ir iespēja atstāt arī grāmatu nodošanas kastē pie mazajiem ieejas vārtiem.
thumbnail
Šis bija jau piektais gads, kad apgāds "Zvaigzne ABC" organizēja lasītveicināšanas aktivitāti Lasīšanas stafete, kuras norises mērķis ir popularizēt grāmatu lasīšanu, īpašu uzmanību pievēršot jaunizdotajām grāmatām, un veicināt sarunas par grāmatām bērnu un jauniešu vidū (7–16 g.v.).
 
22. augustā uz prāmja "Romantika" norisinājās Lasīšanas stafetes noslēguma pasākums. Tajā pulcējās lasītāji, viņu vecāki un draugi, bibliotekāri, rakstnieki, tulkotāji un mākslinieki – kopā vairāk nekā 400 cilvēki. Sanākušos sveica arī apgāda "Zvaigzne ABC" vadītāja Vija Kilbloka.
 
Lepojamies, ka laureātu vidū iekļuva arī cēsnieks Adrians Feldbergs, kurš vecuma grupā 7–9 gadi saņēma žūrijas specbalvu – grāmatu "Visas manas emocijas" un šokolādi. Jāpiebilst, ka Adrians ir 2018. gada Cēsu Centrālās bibliotēkās Bērnu apkalpošanas nodaļas čaklākais lasītājs, kurš aizvadītā gada laikā izlasījis 301 grāmatu!
 
Konkursa rīkotāji uzsver, ka liels nopelns Lasīšanas stafetes īstenošanā ir arī bibliotēkām, kuras iesaistās šīs lasītveicināšanas aktivitātes popularizēšanā, informējot bērnus un jauniešus par jaunākajām grāmatām un motivējot lasītājus piedalīties konkursā.
 
Stafetes dalībnieki tika aicināti norādīt, kuras ir viņu iecienītākās bibliotēkas.
 
Desmit Latvijas mīlētākās bērnu bibliotēkas 2019:
Ādažu bibliotēka 
Brocēnu pašvaldības bibliotēka 
Cēsu Centrālās bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļa 
Jelgavas bērnu bibliotēka "Zinītis"
Ķekavas pagasta bibliotēka 
Limbažu galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs 
Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu nodaļa
Rīgas Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļa 
Valmieras integrētās bibliotēkas Bērnu nodaļa 
Bērnu bibliotēka "Vecliepājas Rūķis" 
Žūrijas pārstāve Kristīne Ilziņa pasniedza balvas – dāvanu kartes jaunu grāmatu iegādei  Lasīšanas stafetes dalībnieku iemīļotākajām bibliotēkām.
 
Cēsu Centrālās bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļa ir pateicīga ikvienam lasītājam, kurš ziņoja par mums kā vienu no atsaucīgākajām bibliotēkām. Jūsu labvēlība ir bijis iemesls mums jau otro gadu pēc kārtas ierindoties Latvijas mīlētāko bibliotēku TOP desmitniekā!

Fotogrāfijā – Bērnu apkalpošanas nodaļas bibliotekāre Inese Jankovska (ceturtā otrajā rindā no kreisās puses), saņemot Cēsu Centrālajai bibliotēkai piešķirto diplomu un balvu par atsaucīgu bibliotēku bērnu un jauniešu lasītāju auditorijām.