Pieaugušo apkalpošanas nodaļa: 20236342, 64122879
Bērnu apkalpošanas nodaļa:
25668580, 64122605
Administrācija: 64123644

Raunas iela 1
Cēsis, Cēsu novads
LV-4101 Skatīt karti

 
Darba laiks
P. 10.00–18.00
O. 10.00–18.00
T. 10.00–18.00
C. 10.00–18.00
P. 10.00–18.00
S. 10.00–15.00
Sv. slēgts
notice Lasītāj – parādniek!
Aicinām atnest atpakaļ uz bibliotēku termiņā nenodotās grāmatas! Kavējuma nauda par tām netiks prasīta. Izsniegtos bibliotēkas izdevumus jebkurā diennakts laikā ir iespēja atstāt arī grāmatu nodošanas kastē pie mazajiem ieejas vārtiem.
thumbnail
28. aprīlī Cēsu Centrālās bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā pulcējās Cēsu novada 5. klašu skolēni, lai cīnītos par Nacionālās skaļās lasīšanas sacensības reģionālā čempiona titulu.
 
Sacensības mērķis ir pilnveidot bērnu prasmes izvēlēties piemērotu un interesantu literatūru skaļai lasīšanai, sekmēt interesi par lasīšanu un grāmatām, saliedēt bērnus kopīgām lasīšanas aktivitātēm, kā arī veicināt lasītprieku. Šogad reģionālajā finālā tika pārstāvētas četras skolas: Cēsu pilsētas Pastariņa sākumskola, Drabešu Jaunā pamatskola, Cēsu Bērzaines pamatskola  attīstības centrs un Jaunpiebalgas vidusskola.

Konkursa dalībniekus vērtēja žūrijas komisija: rakstniece, režisore un puķu selekcionāre Guna Rukšāne, laikraksta Vidzemes novadiem "Druva" žurnālists, sarīkojumu vadītājs un Cēsu teātra aktieris Jānis Gabrāns un ilggadējā Cēsu Centrālās bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļas vadītāja, Cēsu teātra aktrise Inese Majore.
 
Reģionālie finālisti, kamēr žūrija izvērtēja dzirdētos lasījumus, izmantoja izdevību izspēlēt izlaušanās spēli “Dzejas detektīvs” bibliotēkas pagrabā, pārliecinoši izpildot spēles misiju.
 
Šogad skaļās lasīšanas uzvaras laurus plūca Marta Jundze no Jaunpiebalgas vidusskolas, kura klausītājus patiesi aizrāva ar izjustu un pārliecinošu fragmenta lasījumu no Sallas Simukas grāmatas "Sirdsmāsas". Tas nozīmē, ka 24. septembrī viņas ceļš vedīs uz Latvijas Nacionālo bibliotēku, kur notiks valsts mēroga skaļās lasīšanas sacensības fināls. Marta tajā pārstāvēs Cēsu novadu. Uz finālu dosies arī Martas klasesbiedri un skolotāja, kuri enerģiski atbalstīs savu lasīšanas čempioni.
 
Sirsnīgs paldies Jaunpiebalgas vidusskolas bibliotekārei Vēsmai Johansonei par atbalstu Martai, gatavojoties un startējot skaļās lasīšanas sacensībā!
 
Liels paldies skolēniem par vēlmi iesaistīties šajā aktivitātē! Paldies viņu pedagogiem un bibliotekāriem par audzēkņu sagatavošanu konkursam!