Pieaugušo apkalpošanas nodaļa: 20236342, 64122879
Bērnu apkalpošanas nodaļa:
25668580, 64122605
Administrācija: 64123644

Raunas iela 1
Cēsis, Cēsu novads
LV-4101 Skatīt karti

 
Darba laiks
P. 10.00–18.00
O. 10.00–18.00
T. 10.00–18.00
C. 10.00–18.00
P. 10.00–18.00
S. 10.00–15.00
Sv. slēgts
notice Lasītāj – parādniek!
Aicinām atnest atpakaļ uz bibliotēku termiņā nenodotās grāmatas! Kavējuma nauda par tām netiks prasīta. Izsniegtos bibliotēkas izdevumus jebkurā diennakts laikā ir iespēja atstāt arī grāmatu nodošanas kastē pie mazajiem ieejas vārtiem.
thumbnail
Trešdien, 24. aprīlī, pulksten 17.30 bibliotēkā notiks informatīvi izglītojoša tikšanās ar grāmatas "Pirmās attiecības cilvēka dzīvē" (2018) autori Vitu Kalniņu.
 
Vita Kalniņa ir psiholoģe un ģimenes psihoterapeite, Ģimenes psiholoģijas centra "LĪNA" dibinātāja un četru bērnu mamma. Viņai ir bagāta pieredze darbā ar vecākiem un mazuļiem, palīdzot risināt grūtības, kas rodas bērniņu gaidot un arī pēc viņa piedzimšanas, piemēram, ja mazulis ļoti bieži naktī mostas, daudz raud vai atsakās ēst, un citās situācijās. Vita Kalniņa arī māca un darbā atbalsta PEP mammas un dūlas, kā arī lasa lekcijas dažādiem speciālistiem Rīgas Stradiņa universitātē.
 
Tikšanās laikā grāmatas autore stāstīs par vienām no vecāku (un arī citu bērna aprūpē iesaistīto personu) populārākajām bailēm – ka bērns varētu tikt izlutināts. Cik pamatoti ir par to satraukties un kā rūpēties par bērnu saskaņā ar viņa vajadzībām?
 
Daudzi lasītāji grāmatu "Pirmās attiecības cilvēka dzīvē" jau atzinuši kā obligāto literatūru topošajiem un jaunajiem vecākiem. Grāmatā autore skaidro, kam ir būtiski pievērst uzmanību no mazuļa ieņemšanas brīža līdz 6 mēnešu vecumam, jo vecāku un mazuļa attiecības cilvēka dzīves pirmajos mēnešos būtiski ietekmē, kāda veidosies bērna personība. Cik drošs, par sevi pārliecināts un laimīgs augs cilvēks. Nozīme ir visam – mātes attieksmei pret sevi un bērnu grūtniecības laikā, vecāku savstarpējai saskaņai, pašai piedzimšanai, mazuļa fiziskajam un emocionālajam kontaktam ar mammu uzreiz pēc piedzimšanas un turpmākajos mēnešos.
 
"Šī grāmata rada drošu pamatu jaunajām ģimenēm, sniedzot zināšanas, pieredzi un emocionālo atbalstu. Grāmata būs noderīga tētiem un mammām, augot un attīstoties kopā ar saviem bērniem. Vecmāmiņām un vectētiņiem – piepalīdzot un auklējot. Bet tikpat vērtīga šī grāmata būs arī plašam speciālistu lokam – psihoterapeitiem, psihologiem, ārstiem un citu palīdzošu profesiju pārstāvjiem –, lai izprastu un emocionāli iedrošinātu ģimeni, kurā ienāk bērniņš." 
/Ģimenes psihoterapeite, ārste Iveta Pļaviņa/
 
Vairāk par grāmatu un tās autori lasiet: www.vitakalnina.lv vai www.lina.lv.
 
Iepriekšēja pieteikšanās uz lekciju nav nepieciešama, laipni gaidīti visi interesenti!
 
Pasākuma laikā būs iespēja iegādāties Vitas Kalniņas grāmatu "Pirmās attiecības cilvēka dzīvē".
 
Bezmaksas dalība.
 
Pasākuma laikā iespējama fotografēšana, un foto materiāli var tikt izmantoti publicitātes nodrošināšanai.