Pieaugušo apkalpošanas nodaļa: 20236342, 64122879
Bērnu apkalpošanas nodaļa:
25668580, 64122605
Administrācija: 64123644

Raunas iela 1
Cēsis, Cēsu novads
LV-4101 Skatīt karti

 
Darba laiks
P. 10.00–18.00
O. 10.00–18.00
T. 10.00–18.00
C. 10.00–18.00
P. 10.00–18.00
S. 10.00–15.00
Sv. slēgts
notice Lasītāj – parādniek!
Aicinām atnest atpakaļ uz bibliotēku termiņā nenodotās grāmatas! Kavējuma nauda par tām netiks prasīta. Izsniegtos bibliotēkas izdevumus jebkurā diennakts laikā ir iespēja atstāt arī grāmatu nodošanas kastē pie mazajiem ieejas vārtiem.
thumbnail
PASĀKUMI
9. janvārī plkst. 18.00
Saruna par Gunas Rukšānes debijas romānu "Vilinājums" kopā ar autori un viesiem – cēsniekiem Ivetu un Jāni Gabrāniem
2. stāva zālē
Autore: "Ziedi un mīlestība ir mūžīgi. Ja domājat, ka pēc tauriņu aizlidošanas mīlestība ir beigusies, tad ziniet, ka tā vēl nemaz nav sākusies. Paliek uzticība un pacietība, kas ierieš jaunus ziedus."
Novadniece, Latvijā pazīstamā dārzkope un selekcionāre Guna Rukšāne līdz šim savos autordarbos atspoguļojusi zināšanas par puķkopību un kultūrvēsturi, un romāns "Vilinājums" ir viņas debija daiļliteratūras žanrā.
 
16. janvārī plkst. 17.00
Tikšanās Lasītāju klubiņā: Grāmata un literatūra manā dzīvē
3. stāva mācību telpā
Lasīšana – vērtīgs ieguvums vai nelietderīga laika tērēšana? Diskusija par grāmatas un literatūras nozīmi gan personīgajā, gan sabiedrības dzīvē.
 
LITERATŪRAS IZSTĀDES
2.–30. janvāris
Rakstniecei Dzintrai Žuravskai – 80
Pieaugušo apkalpošanas nodaļā
Dzintras Žuravskas literārais mantojums ir bagātīgs: dzeja, stāsti, dokumentāli darbi, vēsturiski darbi, romāni, kriminālromāni, stāsti bērniem un pusaudžiem. Literatūras izstādē apkopota autores daiļrade. Autores mūža darbs ir Kurzemes līča zvejnieku paaudzēm veltītais 7 romānu cikls "Skarbajā krastā".
Par literāro devumu un ieguldījumu kultūras un sabiedriskajā darbā  Dz. Žuravskai 2006. gadā tika piešķirts valdības apbalvojums – Atzinības krusta Lielā sevišķās pakāpes goda zīme.
 
2.–30. janvāris
Vingrojam!
Pieaugušo apkalpošanas nodaļā
Ja tavs viens no Jaunā gada "apņemšanās saraksta" pieturpunktiem ir "veselīgs dzīvesveids", taču nezini, kādas varētu būt pirmās praktiskās darbības sava solījuma izpildē, piedāvājam izvēlēties lasāmvielu, kas būs ceļvedis veselīga ķermeņa un moža gara praktizēšanā.
 
2.–30. janvāris
Novadniekam, rakstniekam Antonam Austriņam – 135 (1884–1934)
Novadpētniecības lasītavā
Rakstnieks Antons Austriņš dzimis 1884. gada 31. janvārī Vecpiebalgas pagasta "Kaikašos", kur šobrīd iekārtots rakstnieka memoriālais muzejs.
Vecpiebalga ir vieta, kur kādreiz topošais rakstnieks ieguvis pamatizglītību. Visu mūžu draudzējies ar rakstnieku Kārli Skalbi. Antons Austriņš bijis rakstnieks ar dziļu dabas un cilvēku dvēseles izjūtu un izpratni. Viņš atstājis nozīmīgu literatūras devumu nākamajām paaudzēm, tostarp sarakstījis atmiņu grāmatas arī par vairākiem citiem mūsu novadniekiem – komponistu, mūzikas kritiķi Emīlu Dārziņu, rakstniekiem, skolotājiem Reini un Matīsu Kaudzītēm un skolotāju, dzejnieku Antonu Salumu.
Antona Austriņa 135. jubilejas gadam veltīta novadpētniecības materiālu izstāde.
 
24.–26. janvāris
Jauno grāmatu izstāde
Pieaugušo apkalpošanas nodaļā
Bibliotēkas lietotājiem iespēja iepazīties ar jaunākajām daiļliteratūras un nozaru literatūras grāmatām, kā arī pierakstīties rindā uz sev interesējošajiem izdevumiem.
 
MĀKSLAS DARBU IZSTĀDES 
Līdz 5. janvārim
Mākslinieka Rituma Ivanova Cēsīs radīto darbu izstāde
1. stāvā
Latviešu mākslinieks Ritums Ivanovs ir dzimis Cēsīs. Lai arī profesionālo izglītību ieguvis, mācoties un studējot gan Rīgā (Jaņa Rozentāla Mākslas vidusskolā, Latvijas Mākslas Akadēmijā), gan ārzemēs (Humbolta Universitātē, Kalifornijā, ASV), tomēr ikdienas gaitas joprojām saista arī ar Cēsīm, it sevišķi vasarās. Jau tradicionāli, kopš 2012. gada, mākslinieku biedrība "Art Cēsis" ik vasaru pilsētā rīko plenēru profesionāliem gleznotājiem no Latvijas. Biedrības darbībā iesaistījies arī R. Ivanovs ar dēliem Rasmusu un Krišjāni.
Rituma Ivanova mākslas darbu izstāde veltīta mākslinieka jubilejas gadam.
 
7. janvāris–2. februāris
Sandras Šķilas akvareļu darbu izstāde "Kā es redzu Cēsis"
1. stāvā
Sandra Šķila ir kaligrāfe ar 8 gadu pieredzi. Praktizējot šo rakstības mākslu, viņa atklāja sevī apslēptu talantu zīmēšanā un gleznošanā. Sandrai piemīt savdabīgs zīmēšanas stils – bez "akadēmiskām" robežām, košs un neprognozējams, atstājot vietu radošai iztēlei. Darbi atspoguļo mākslinieces skatījumu uz lietām, vietām un parādībām caur košām, neierastām krāsu gammām un formām.
Lai arī mākslinieces portfolio ir bagāts ar dažādu tēmu un variāciju darbiem, šīs izstādes galvenā varone ir Cēsu pilsēta.
 
Bibliotēkas piedāvātajās izstādēs un pasākumos ieeja brīva!
 
Vairāk informācijas, zvanot pa tālr.:
64112020 (par pasākumiem un izstādēm pieaugušo auditorijai);
64122605, 25668580 (par pasākumiem un izstādēm bērnu auditorijai).