Pieaugušo apkalpošanas nodaļa: 20236342, 64122879
Bērnu apkalpošanas nodaļa:
25668580, 64122605
Administrācija: 64123644

Raunas iela 1
Cēsis, Cēsu novads
LV-4101 Skatīt karti

 
Darba laiks
P. 10.00–18.00
O. 10.00–18.00
T. 10.00–18.00
C. 10.00–18.00
P. 10.00–18.00
S. 10.00–15.00
Sv. slēgts
notice Lasītāj – parādniek!
Aicinām atnest atpakaļ uz bibliotēku termiņā nenodotās grāmatas! Kavējuma nauda par tām netiks prasīta. Izsniegtos bibliotēkas izdevumus jebkurā diennakts laikā ir iespēja atstāt arī grāmatu nodošanas kastē pie mazajiem ieejas vārtiem.
thumbnail
PASĀKUMI 
10. augustā plkst. 16.00
Tematiskas izstādes par Latvijas iedzīvotāju ceļošanas paradumiem atklāšana un praktiska saruna "CEĻO DROŠI" LR Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta pārstāvju vadībā
Norises vieta: bibliotēkas 1. stāvs
No 10. augusta līdz 13. septembrim bibliotēkā būs skatāma LR Ārlietu ministrijas (ĀM) Konsulārā departamenta ceļojošā izstāde par seniem ceļošanas dokumentiem "Ceļošanas un pārvietošanās brīvība. 16.–20. gadsimta pirmās puses ceļojumu dokumenti".
Izstādes atklāšanas pasākumā ĀM Konsulārā departamenta Konsulārās palīdzības nodaļas pirmā sekretāre Diāna Eglīte un trešais sekretārs Jurģis Barkāns pastāstīs par būtiskāko, kas jāzina, lai, ceļojot uz ārzemēm, nenonāktu bīstamās situācijās, un kur vērsties pēc palīdzības ārkārtas situācijās. Apmeklētāji tiks iesaistīti sarunā par drošas ceļošanas nosacījumiem, izspēlējot "Ceļo droši" zināšanu testu.
 
LITERATŪRAS IZSTĀDES
1.–31. augusts
Noslēpumainās vietas pasaulē
Izstāde skatāma Pieaugušo apkalpošanas nodaļā
Tajā izvietotas grāmatas, kurās aprakstītas tādas vietas pasaulē, kuras apvītas ar neskaitāmām teikām, neparastiem atgadījumiem un sakritībām.
 
23., 24. augustā
Jauno grāmatu izstāde
Izstāde skatāma Pieaugušo apkalpošanas nodāļā
Bibliotēkas lietotājiem iespēja iepazīties ar jaunāko daiļliteratūru un nozaru literatūru, kā arī pierakstīties rindā uz sev interesējošām grāmatām.
 
1.–31. augusts
Ceļošana – prieka un iedvesmas avots!
Izstāde skatāma Periodikas lasītavā
Preses materiāli par ceļošanas iespējām Latvijā.
 
1.–31. augusts
Novadniecei, dzejniecei Olgai Lisovskai – 90 (1928–2015)
Izstāde skatāma Novadpētniecības lasītavā

"...un vējš ir mūžam jauns un vējš
kā zāli mūžus šķirsta
uz jūsu tālo atmiņu...
un tā mēs nenomirstam..."
/O. Lisovska/
 
Dzejniece Olga Lisovska dzimusi Jaunpiebalgas "Plienkalnos". 1950. gadā publicēts pirmais dzejolis. Izdoti vairāk nekā 10 dzejoļu krājumi. Lielākā daļa dzejoļu radušies Jaunpiebalgas iespaidā. Publicējusi arī atmiņu tēlojumus prozā. Olga Lisovska atdzejojusi no angļu, krievu, čehu, slovāku un dāņu valodas. Viņas darbi tulkoti krievu valodā, kā arī baltkrievu, lietuviešu, ukraiņu, gruzīnu, kirgīzu, tatāru, angļu, vācu, poļu, slovāku un citās valodās.
Atceroties dzejnieci 90 gadu jubilejā, viņai veltīta novadpētniecības materiālu izstāde.
 
FOTOGRĀFIJU IZSTĀDES 
Līdz 10. augustam
Mana Latvija. Akmeņi. Guntas Romanovskas foto dienasgrāmata
Izstāde skatāma bibliotēkas starpstāvos
Fotoizstādes cikla "Mana Latvija: Guntas Romanovskas foto dienasgrāmata" trešās izstādes galvenie objekti ir akmeņi: dižakmeņi un jūrmalas oļi, cilvēka roku neskartie un arī praktiski lietotie; akmeņi, kas "uzprasījušies" uz foto portretu.
 
14. augusts–29. septembris
Mana Latvija. Ūdeņi. Guntas Romanovskas foto dienasgrāmata
Izstāde skatāma bibliotēkas starpstāvos
Fotoizstādes cikla "Mana Latvija: Guntas Romanovskas foto dienasgrāmata" ceturtā izstāde ataino Latvijas dabas bagātīgos ūdeņus.
Viens no ilggadējas Cēsu Centrālās bibliotēkas darbinieces un Latvijas Bibliotekāru biedrības Goda biedres kvēlākajiem hobijiem ir ceļošana. Guntas Romanovskas iemūžinātās foto ainas ir kā neklātienes ekskursijas ar stāstiem par kultūrvēstures vietām, objektiem un cilvēkiem.
 
MĀKSLAS IZSTĀDE 
Līdz 10. augustam
Egila Johansona gleznu izstāde "Ar otu Piebalgā"
Izstāde skatāma  bibliotēkas 1. stāvā
Kopš 1983. gada līdz pat šodienai E. Johansonu var dēvēt par Piebalgas kultūras dzīves lolotāju. Darba gaitas aizvadījis kā kopsaimniecības "Alauksts" valdes priekšsēdētāja vietnieks
kultūras darbā (1983–1991) un Vecpiebalgas kultūras nama direktors (1991–2001). E. Johansons ir arī gleznotājs, kura mākslas darbus iecienījuši un atzinīgi novērtējuši kā piebaldzēni, tā arī citu vēsturiskā Cēsu rajona novadu iedzīvotāji.
 
INFORMATĪVĀ IZSTĀDE 
10. augusts–13. septembris
LR Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta izstāde "Ceļošanas un pārvietošanās brīvība. 16.–20. gadsimta pirmās puses ceļojumu dokumenti"
Izstāde skatāma bibliotēkas 1. stāvā
Tā sniedz ieskatu Latvijas iedzīvotāju ceļošanas paradumu attīstībā, ilustrējot dažādus vēstures un ārpolitikas aspektus.
Piemēram, viens no izstādes eksponātiem ir Latvijas Sapņu komandas – Eiropas 1935. gada čempionāta basketbolā uzvarētājas – vienotā ceļošanas dokumenta kopija.
 
Visi bibliotēkas piedāvātie pasākumi un izstādes ir bez maksas!