Pieaugušo apkalpošanas nodaļa: 20236342, 64122879
Bērnu apkalpošanas nodaļa:
25668580, 64122605
Administrācija: 64123644

Raunas iela 1
Cēsis, Cēsu novads
LV-4101 Skatīt karti

 
Darba laiks
P. 10.00–18.00
O. 10.00–18.00
T. 10.00–18.00
C. 10.00–18.00
P. 10.00–18.00
S. 10.00–15.00
Sv. slēgts
notice Lasītāj – parādniek!
Aicinām atnest atpakaļ uz bibliotēku termiņā nenodotās grāmatas! Kavējuma nauda par tām netiks prasīta. Izsniegtos bibliotēkas izdevumus jebkurā diennakts laikā ir iespēja atstāt arī grāmatu nodošanas kastē pie mazajiem ieejas vārtiem.
thumbnail
Vai zini, kādēļ Eiropas dienu svin 9. maijā? Vai atceries, kurā gadā Latvija iestājās Eiropas Savienībā (ES)? Vai esi informēts, kurā datumā šopavasar notiks Eiropas Parlamenta vēlēšanas? Lai veicinātu ikviena Latvijas iedzīvotāja, īpaši skolēnu, zināšanas par šiem un citiem ar Eiropas Savienību saistītiem jautājumiem, Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā aicina ikvienu interesentu šā gada 9. maijā no plkst. 12.00 līdz 18.00 piedalīties "Eiropas eksāmenā", ko tiešsaistē varēs kārtot www.esmaja.lv.

 

Tā būs zināšanu pārbaude testa veidā par jautājumiem, kas saistīti ar Eiropas Savienību (ES), un iespēja laimēt vērtīgas balvas. Pasākums veicina izpratni par ES, tās aktuālajām ekonomikas un politikas norisēm, ES vēsturi un institūciju darbību. Eksāmens tiek piedāvāts skolām trīs vecuma grupās: 5.–6. klase, 7.–9. klase un 10.–12. klase; savukārt pieaugušajiem tiek piedāvātas trīs grūtības pakāpes. Pērn Eiropas eksāmenā piedalījās teju 17 000 dalībnieku. Aicinām ikvienu apliecināt savas zināšanas par Eiropas jautājumiem, piedaloties šajā izziņas projektā!

Kam paredzēts?
Skolēniem un jauniešiem, ģimenēm, ikvienam interesentam!
 
Kā piedalīties?
Tiešsaistē – www.esmaja.lv!
 
Ikvienam interesentam ir iespēja sagatavoties "Eiropas eksāmenam", iepazīstoties ar mācību materiāliem, kas pieejami mājas lapā www.esmaja.lv un portālā www.e-klase.lv. Mācību materiālos ir iekļauta informācija par Eiropas Savienības vēsturi, paplašināšanās gaitu, eirozonas izveidi un paplašināšanos, Latvijas dalību Eiropas Savienībā, jauniešu iespējām u.c. nozīmīgām tēmām.
 
Mācību materiālus "Eiropas eksāmens" Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā ir izstrādājusi sadarbībā ar žurnālistu un ES jautājumu ekspertu Ansi Bogustovu, biedrības "Klubs "Māja"  jaunatne vienotai Eiropai" prezidentu Eduardu Gauši, Latvijas Kopienu iniciatīvu fonda valdes priekšsēdētāju Liesmu Osi, biedrības "Latvijas Pilsoniskā alianse" direktores pienākumu izpildītāju Intu Šimansku un Valsts izglītības satura centra mācību satura speciālisti Sandru Falku. 
 
Piedaloties "Eiropas eksāmenā", ikviens Latvijas iedzīvotājs varēs iegūt vērtīgas balvas. Erudītākie skolēni dosies ekskursijā uz Eiropas Savienības "sirdi" – Beļģiju, bet aktīvākajiem skolotājiem būs iespēja iegūt savā īpašumā planšetdatorus. Arī citu eksāmenu kārtojušo interesentu vidū tiks izlozēts viens planšetdators. 
 
Aktuālā informācija par "Eiropas eksāmenu", gatavošanos tam un mācību materiāli ar visu būtiskāko informāciju ir pieejami vietnēs: www.esmaja.lvhttps://esmaja.lv/lv/eiropas-eksamens un www.e-klase.lv.