Pieaugušo apkalpošanas nodaļa: 20236342, 64122879
Bērnu apkalpošanas nodaļa:
25668580, 64122605
Administrācija: 64123644

Raunas iela 1
Cēsis, Cēsu novads
LV-4101 Skatīt karti

 
Darba laiks
P. 10.00–18.00
O. 10.00–18.00
T. 10.00–18.00
C. 10.00–18.00
P. 10.00–18.00
S. 10.00–15.00
Sv. slēgts
notice Lasītāj – parādniek!
Aicinām atnest atpakaļ uz bibliotēku termiņā nenodotās grāmatas! Kavējuma nauda par tām netiks prasīta. Izsniegtos bibliotēkas izdevumus jebkurā diennakts laikā ir iespēja atstāt arī grāmatu nodošanas kastē pie mazajiem ieejas vārtiem.
thumbnail
2020. gada nogalē Ed. Veidenbauma memoriālais muzejs "Kalāči" ar VKKF atbalstu realizēja projektu "Influenceris, jaunietis – Ed. Veidenbaums" Projekta ietvaros tapa trīs sarunas – podkāsti, kuru dalībnieki runāja par Ed. Veidenbauma ietekmi, vērtībām, personību un vietu šodienā.
 
Papildus katrai sarunai muzejs ir sagatavojis materiālu ar ieteikumiem, idejām un metodēm, ko izmantot skolās sociālo zinību, audzināšanas, filozofijas, latviešu valodas, literatūras, vēstures stundās un citos mācību priekšmetos, lai parādītu un iedvesmotu tam, cik gan daudz mēs varam mācīties no šīs strauji degušās un izcilās personības  dzejnieka Ed. Veidenbauma. Mācību materiāls tiks izplatīts Latvijas skolām un būs pieejams Ed. Veidenbauma memoriālajā muzejā. Sarunās tiekas Z paaudzes jaunieši, dažādu paaudžu dzejnieki, filozofi, pusaudžu psihoterapeits, latviešu valodas skolotāja, komponists, muzeja jaunās ekspozīcijas veidotāja.
 
1. podkāsts
Tikšanās ar dažādo Ed. Veidenbaumu dzīvē, mūzikā, skolā, kino. Tikšanās ar Ed. Veidenbauma skartajiem.
Ar filozofu, žurnālistu Helmutu Cauni sarunājas mūziķis, komponists Juris Kulakovs, latviešu valodas skolotāja Inese Lāce, Ogres 1. vidusskola skolnieces Estere Balule un Elīna Krastiņa. Dalībnieki ir satikušies ar Ed. Veidenbaumu katrs savā veidā, savā laikā. Sarunas gaitā viņi dalās ar stāstiem par to, kā viņi redz un pazīst Ed. Veidenbaumu, meklē atbildes uz jautājumiem – kā par Ed. Veidenbaumu runāt šodien, vai viņš ir bīstams, kas Veidenbaums ir un varētu būt šodien  21.gs.?
 
2. podkāsts
Veidenbaums  vērtība cauri paaudzēm.
Podkāsts būs pieejams muzeja Facebook lapā no 21.01.2021.
Latvijas radio 1 kultūras žurnālists un dzejnieks Toms Treibergs sarunāsies ar dzejnieku, atdzejotāju Knutu Skujenieku, LU profesori, filozofi Skaidrīti Lasmani un Jaņa Rozentāla mākslas skolas audzēkni Valteru Vītolu. Podkāstā dzirdēsiet dažādus redzējumus par Ed. Veidenbauma daiļradi, par viņa vietu mūsdienu kultūras kontekstā, par dažādām ietekmēm Ed. Veidenbauma dzejā, vērtībām, Veidenbauma nozīmi Latvijas kultūrā, vēsturiskos aspektus, pieturas punktus Ed. Veidenbauma biogrāfijā.
 
3. podkāsts
Ed. Veidenbauma psiholoģiskais portrets.
Podkāsts būs pieejams muzeja Facebook lapā no 28.01.2021.
Topošās Ed. Veidenbauma memoriālā muzeja ekspozīcijas kuratore Inga Surgunte sarunājas ar pusaudžu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu, dzejnieci Kristu Annu Belševicu un Cēsu Valsts ģimnāzijas skolēnu Artūru Bieziņu. Podkāstā dalībnieki iepazīsies ar Ed. Veidenbauma psiholoģisko portretu, kādu to var ieraudzīt viņa dzejā, vēstulēs, atmiņās par viņu. Kā mēs no tā varam iedvesmoties, mācīties?
 
Informāciju sagatavoja:
Ed. Veidenbauma memoriālā muzeja "Kalāči" muzejpedagoģe
Baiba Roze
Tālr. 2626760