Pieaugušo apkalpošanas nodaļa: 20236342, 64122879
Bērnu apkalpošanas nodaļa:
25668580, 64122605
Administrācija: 64123644

Raunas iela 1
Cēsis, Cēsu novads
LV-4101 Skatīt karti

 
Darba laiks
P. 10.00–18.00
O. 10.00–18.00
T. 10.00–18.00
C. 10.00–18.00
P. 10.00–18.00
S. 10.00–15.00
Sv. slēgts
notice Lasītāj – parādniek!
Aicinām atnest atpakaļ uz bibliotēku termiņā nenodotās grāmatas! Kavējuma nauda par tām netiks prasīta. Izsniegtos bibliotēkas izdevumus jebkurā diennakts laikā ir iespēja atstāt arī grāmatu nodošanas kastē pie mazajiem ieejas vārtiem.
thumbnail
Bibliotēka ir pateicīga ikvienam foto akcijas "Mans foto ir kā dzeja" dalībniekam par atsaucību un atbildības izjūtu pret akcijas nosacījumiem! Salīdzinot ar pagājušā gada konkursu, iesūtīto fotogrāfiju kvalitāte ir labāka.
 
Foto akcijā piedalījās 15 dalībnieki. Tika iesūtītas 39 fotogrāfijas, kuras novērtēja vairāki neatkarīgie eksperti. Atlases kritēriji – Olgas Lisovskas dzejas rindu atspoguļojums, spēja piesaistīt skatītāju interesi, fotogrāfiju oriģinalitāte, fotogrāfiju tehniskā kvalitāte.
 
20 veiksmīgākās fotogrāfijas Dzejas dienu ietvaros, līdz 15. oktobrim, būs apskatāmas Jaunpiebalgas pagasta bibliotēkā izstādē "Dzejnieces Olgas Lisovskas daiļrade fotogrāfijās “Es negribu šo mirkli projām laist!""
 
Ikvienam izstādes apmeklētājam būs iespēja nobalsot par savu favorītfoto! Balsojuma rezultāti tiks apkopoti, un visvairāk balsu saņēmušo fotogrāfiju autori tiks apbalvoti oktobrī  Olgai Lisovskai veltītajā sarīkojumā.
 
Viena no foto akcijas dalībniecēm raksta: "Paldies par šo interesanto konkursu un iespēju tajā piedalīties! Tas ir skaists veltījums dzejniecei Olgai Lisovskai 90 gadu jubilejā un iespēja no jauna atklāt sev un citiem viņas darbusEsmu cilvēks, kas dzeju lasa katru dienu, un tā man kā lasītājai ir ļoti tuva. Jāsaka, nemaz nebija tik viegli izvēlēties foto, kas atbilst Olgas Lisovskas dzejas rindām. Ilgi domāju, lasīju, pārdomāju, braucu uz Piebalgu un pēdējo nedēļu pat visu vēroju ar Olgas Lisovskas izteiktajām domām un dzejas rindām... Interesanti – visu vērot, iespējams, līdzīgi kā to saskatīja pati dzejniece. Visus šos dzejoļus izdzīvoju sevī vēlreiz, izlasot šajā laikā astoņus viņas dzejoļu krājumus un vairākus Dzejas dienu kopkrājumus no savas mājas bibliotēkas. Tas bija brīnišķīgs un skaistiem mirkļiem piepildīts laiks manā dzīvē, par ko Jums un autorei no sirds pateicos.”
 
Svecīšu vakarā Jaunpiebalgas kapos bija patīkami vērot, kā cilvēki garāmejot piestāja arī pie dzejnieces atdusas vietas. Prieks, ka cilvēkiem mājās ir viņas dzejoļu grāmatas, kuras tiek arī lasītas. Šī dzeja ir iedvesmojusi daudzus komponistus radīt skaistas un skanīgas dziesmas!
 
Jaunpiebalgas novada
Jaunpiebalgas pagasta bibliotēkas vadītāja
Baiba Logina