Pieaugušo apkalpošanas nodaļa: 20236342, 64122879
Bērnu apkalpošanas nodaļa:
25668580, 64122605
Administrācija: 64123644

Raunas iela 1
Cēsis, Cēsu novads
LV-4101 Skatīt karti

 
Darba laiks
P. 10.00–18.00
O. 10.00–18.00
T. 10.00–18.00
C. 10.00–18.00
P. 10.00–18.00
S. 10.00–15.00
Sv. slēgts
notice Lasītāj – parādniek!
Aicinām atnest atpakaļ uz bibliotēku termiņā nenodotās grāmatas! Kavējuma nauda par tām netiks prasīta. Izsniegtos bibliotēkas izdevumus jebkurā diennakts laikā ir iespēja atstāt arī grāmatu nodošanas kastē pie mazajiem ieejas vārtiem.
thumbnail
Uz Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) izsludināto "Gada bibliotekāra 2018" balvu pretendēja piecas aktīvas, pašaizliedzīgas un rosīgas bibliotekāres – Baiba Īvāne-Kronberga (Jelgavas pilsētas bibliotēkas Informācijas nodaļas vadītāja), Vilhelmīne Jakimova (Preiļu Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas vadītāja), Iveta Okmane (Kuldīgas novada Vārmes pagasta bibliotēkas vadītāja), Lāsma Vasmane-Mašina (Cēsu Centrālās bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļas vadītāja) un Agita Lapsa (Valmieras bibliotēkas galvenā bibliotekāre).
 
2019. gada 16. aprīlī, Latvijas Bibliotēku festivāla 2019 laikā, LBB svinīgā sarīkojumā pasniedza Gada balvu vairākās kategorijās.
 
"Gada bibliotekāra 2018" tituls pelnīti tika piešķirts Kuldīgas novada Vārmes pagasta bibliotēkas vadītājai Ivetai Okmanei. Cēsu Centrālā bibliotēka lepojas, ka uz šo nomināciju pretendēja arī Lāsma Vasmane-Mašina, kura kopš 2018. gada janvāra ir Bērnu apkalpošanas vadītāja. Lai arī darbu Cēsu Centrālajā bibliotēkā Lāsma uzsāka pirms 11 gadiem, kad vispirms pildīja bibliotekāra, pēcāk – sociālo mediju speciālistes pienākumus, tieši 2018. gadā, būdama nodaļas vadītāja, viņa jaunā kvalitātē pacēlusi Bērnu apkalpošanas nodaļas darbu.
 
Par viņas spējām ir pārliecināti gan kolēģi, kas pieteica Lāsmas kandidatūru šai nominācijai, gan sadarbības partneri, gan Bērnu apkalpošanas nodaļas pakalpojumu lietotāji.
 
Nodaļas darbs ir daudzpusīgs. Teatralizēti ģimeņu rīti sadarbībā ar skolu teātra pulciņiem un pagastu amatierteātra studijām un muzikāli literārās stundas ir pasākumu formas, kas interesantā piedāvājuma un atraktīvā izpildījuma dēļ 2018. gadā nodaļai piesaistījušas kuplu apmeklētāju loku. Jāatzīst, ka šo pasākumu norisi paspilgtina Lāsma. Ietērpusies literārā varoņa kostīmā, viņa ieskandina pasākumus ar ģitāras spēli un dziedāšanu, Bērnu apkalpošanas nodaļas gaisotnei piešķirdama dzīvespriecīgas vēsmas. Pasākumu saturs ir informatīvi izglītojošs, bet to izpildījums – radošs un bērniem tīkams.
 
Par radošu un profesionālu darbu ar bērniem un jauniešiem Lāsma 2018. gada nogalē saņēma Cēsu novada pašvaldības atzinības rakstu nominācijā "Gada darbinieks".
 
Lāsma ir cilvēks ar pozitīvu un pašaizliedzīgu attieksmi pret savu darbu, bērniem un kolēģiem.
 
Nodaļas vadītāja 2018. gadā pierādījusi profesionalitāti arī nozares pasākumu rīkošanā. Jau tradicionāli Cēsu Centrālā bibliotēka sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centru ik gadu rīko Vidzemes novadu bērnu un skolu bibliotēku darbinieku konferenci. 2018. gadā tā notika 17. reizi, un nozares pasākuma saturu un norisi pārvaldīja Lāsma. Šīs konferences organizēšana vainagojās ar vēl nebijušu sadarbību starp bibliotēkām – konferences dalībniecēm – un vadošo galda spēļu uzņēmumu Baltijā "Brain games".
 
Vidzemes novadu bērnu un skolu bibliotēku darbinieku 17. konferenci "Bibliotēkas=Ludotēkas?" Cēsu Centrālā bibliotēka izvirzīja kandidatūrai LBB nominācijā "Gada notikums Latvijas bibliotēkās 2018". Starp 47 nominācijas pretendentiem šis notikums ierindojās 4. vietā.
 
Lāsma Cēsu Centrālajai bibliotēkai ir devusi jaunu skanējumu. Esam gandarīti par viņas sasniegumiem un īstenotajām iecerēm, kas nerimst un turpina labvēlīgi ietekmēt Bērnu apkalpošanas nodaļas ikdienu.
 
Fotogrāfijas autors: Kristians Luhaers.
Fotogrāfijas avots: http://www.bibliotekari.lv.